בין שתי מלחמות עולם

דילמת הזהות הפלסטינית: להיות חלק מסוריה הגדולה או עם נפרד? 🤔🇵🇸

התפתחות הזהות הפלסטינית: בין לאומיות ערבית ללאומיות מקומית 🌙
גם לכם קשה לפעמים להחליט מי אתם? 🤷♀️ אז דמיינו את ערביי ארץ ישראל אחרי מלחמת העולם הראשונה - הם התלבטו בשאלה קיומית: האם הם חלק מהאומה הערבית הגדולה או עם פלסטיני נפרד? אחרי שהאימפריה העות'מאנית (טורקיה) התפרקה ב-1919, המנהיגים הערבים רצו להקים מדינה ערבית גדולה בכל האזור.
אחד הרעיונות הפופולריים היה "סוריה הגדולה" - איחוד של סוריה, לבנון, עבר הירדן וארץ ישראל למדינה אחת ענקית! 🗺️ רבים מערביי הארץ - במיוחד המשכילים - ראו את עצמם כחלק מהעם הסורי או הערבי הרחב. אבל... המעצמות האירופאיות קלקלו את התוכנית! 😤 צרפת לקחה את סוריה ולבנון, ובריטניה את ארץ ישראל ועבר הירדן.
ככה, בהדרגה, ערביי ארץ ישראל פיתחו זהות "פלסטינית" ייחודית. העלייה היהודית והחשש מהקמת מדינה יהודית גרמו להם להתאחד סביב זהות מקומית. מנהיגים כמו המופתי חאג' אמין אל-חוסייני טיפחו לאומיות פלסטינית, וראו ביהודים איום ישיר על שאיפותיהם.
בשנות ה-20 וה-30, הזהות הפלסטינית התחזקה, במיוחד במהלך התקוממויות אלימות נגד היהודים והבריטים. עם זאת, הפלסטינים תמיד ראו את עצמם גם כחלק מהעולם הערבי הרחב, וקיבלו תמיכה ממדינות ערב השכנות. וכך, מכוח הנסיבות, נולדה אומה פלסטינית - אך עד היום נשאר המתח בין זהותם הפלסטינית הייחודית לבין היותם חלק מהאומה הערבית הגדולה. 🌙